Wie werkt hier?

Als je gewoon thuis bent en er komt elke week iemand bij je langs van Kinderland, dan is dat je gezinsbegeleidster.  Die komt met jou en je ouders praten over zorgen of vragen die te maken hebben met opvoeding. 
 
Misschien denk je dat er niemand anders werkt in het CKG, omdat je niemand anders te zien krijgt.  Maar dat is niet zo.
 
Kinderen die bij ons in Kinderland verblijven weten dat wel omdat ze al de andere mensen die in het CKG werken ook te zien krijgen.

 

Eerst en vooral zijn er de opvoedsters.  Dat zijn de mensen die al de kinderen te eten geven, helpen bij het aankleden, in bed stoppen, met ze spelen,... Tijdens de nacht zijn er ook opvoedsters, maar die zorgen dan weer dat de was gedaan wordt en ze waken over de kindjes terwijl ze slapen.

Ook kinderen die bij ons logeren, hebben een gezinsbegeleidster.  Die spreekt met hen over allerlei dingen, leuke en minder leuke, om zo een plaatsje te geven aan al de gevoelens en gedachten die ze hebben.  De ouders van deze kinderen zijn ook heel belangrijk en daar praat de gezinsbegeleidster dan ook vaak mee.
 
Als kinderen van Kinderland ziek zijn, worden ze verzorgd door onze eigen verpleegster.  De dokter komt normaal 1 maal per week langs.
 
De mensen die nu al zijn opgenoemd, zien de kinderen die in Kinderland verblijven het meest, maar er helpen nog vele anderen mee aan een goede werking van het CKG.  Er zijn nog de directeur en de mensen die hem helpen.  Dan hebben we ook nog iemand die alle papieren in orde maakt en er zijn verschillende personen die alles kuisen, de tuin op orde houden en klusjes aan het gebouw uitvoeren.  En dan hebben we als laatste nog de mensen van de keuken.  Die zijn voor de kinderen in Kinderland heel belangrijk, want die zorgen voor het lekker eten.  En elke woensdag zijn het frietjes!!