Speelpleinwerking Kriebels

Contactgegevens: 

Speelplein Kriebels
Ballaarweg 1
2590 Berlaar

Contactgegevens verantwoordelijke:

Gemeente Berlaar, Dienst Vrije Tijd
Evelien Vande Vyvere
03/410 19 43
gsm 0490 42 28 31
jeugd [at] berlaar [dot] be
 

Enkele jaren geleden, in samenwerking met de gemeente Berlaar en CKG Kinderland, is speelplein Kriebels te Berlaar van start gegaan. Gedurende al die tijd heeft iedereen zijn best gedaan om dit speelplein te maken tot wat het is: een plaats voor jong en oud waar je je kan uitleven en nieuwe mensen kan ontmoeten.

Het is ons doel om de kinderen die naar ons komen een onvergetelijke dag - week - vakantie te bezorgen. Onze gebrevetteerde monitoren zijn er in getraind om de spelen aan te passen aan de noden van het kind. Ravotten in de zandbak, spelen op het fort, racen op het gras... Alles kan op ons speelplein. Bovendien streeft onze leiding naar originaliteit. Gewoon voetbal of tikkertje komt er op het plein zelden aan te pas! We vervormen (in de mate van het mogelijke) alle spelen. Dit is leuk en leerrijk voor de kinderen, maar ook voor de leiding. (Iedereen blijft altijd wat kind, niet?)


Acht weken lang geven al onze vrijwilligers het beste van zichzelf om een prachtzomer te maken voor de kinderen!
Ieder van ons is kind geweest en beseft dus wel het belang van spelen. Spelen is een vorm van ontspanning, een vorm van communicatie,... .
We doen onze uiterste best om het kind een vertrouwde en leuke omgeving te bieden waarin het naar hartelust kan spelen met kameraadjes... .

Op het plein is iedereen welkom. Wij animeren jong en oud. Wie het speelplein in zijn bloed heeft en er maar niet genoeg van krijgt, kan als 5 jarige al bij ons terecht. Na enkele dolle zomers als jeugdige tiener, kan je jouw carrière afsluiten als monitor. Alle activiteiten worden aangepast aan de leeftijd en het vermogen van het kind. Veiligheid en respect verliezen we zeker niet uit het oog!

Ben je geïnteresseerd?  Neem dan even een kijkje op onze site http://www.berlaar.be/jeugd-speelplein-kriebels.html