Missie

Missie
Als CKG richten we ons op gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar, in al hun diversiteit, waarbij de ouders opvoedingsvragen  stellen. In respect voor de eigenheid van ieder gezinslid gaan we samen op pad om krachten te ontdekken en lasten te verlichten. Binnen de context van de minst ingrijpende hulpverleningsvorm en in dialoog met het gezin zoeken we oplossingen die aansluiten bij de hulpvraag van het gezin.

De kernopdracht van een CKG bestaat uit het aanbieden van mobiele en ambulante begeleidingen, crisisopvang en korte residentiële opvang. De hulpverlening die onder deze kernopdracht valt, is rechtstreeks toegankelijk en is gebaseerd op de bereidheid van ouders om mee te werken. Het doel van onze hulpverlening is dat het gezin terug op eigen kracht verder kan.
Naast die kernopdracht kan een CKG ook lange residentiële opvang aanbieden. De hulpverlening die daaronder valt, is niet rechtstreeks toegankelijk en is gericht op gezinnen met multifactoriële problemen waarbij de vraag ofwel perspectiefbiedend ofwel perspectiefzoekend is.