Kortdurende begeleiding aan huis (tot 3 maanden)

  • Kortdurende begeleiding aan huis (tot 3 maanden)

"Mieke, mama van de driejarige Bram, zit met haar handen in het haar. Elke avond moet ze het gevecht aangaan met haar kleuter om hem tijdig in bed te krijgen. Wat ze ook doet, telkens vindt Bram weer een manier om de tijd te rekken."
 
Samen zoeken
Herken je jezelf in bovenstaande situatie, dan kan een mobiele begeleiding jou op weg helpen. Een gezinsbegeleid(st)er komt wekelijks bij jou aan huis om samen te bekijken welke moeilijkheden jullie ervaren in de opvoeding, en op welke manier de situatie weer hanteerbaar kan worden.
 
Samen evalueren
Op geregelde tijdstippen staan we met jou stil of de ingeslagen weg het gewenste effect heeft binnen de opvoeding. Soms is het nodig het proces bij te sturen. We staan er eveneens bij stil  hoe jij de begeleiding ervaart.
 
Duur en intensiteit van de begeleiding
Een gezinsbegeleid(st)er komt gemiddeld eenmaal per week bij je thuis.
De begeleiding loopt zolang jij en de gezinsbegeleid(st)er dit zinvol vinden en duurt maximaal drie maanden. Dit kan eventueel 1 x  verlengd worden.
 
Prijs
Deze begeleiding is gratis.
 
Waar
Deze module wordt aangeboden in onze afdelingen:
- CKG De Kleine Parachute in Vilvoorde
- CKG De Kleine Kameel in Lier  
 
Interesse
Je kunt ons elke werkdag tussen 9.00h en 17.00h telefonisch je vraag stellen of tijdens de werkuren langskomen om een afspraak te maken.
Tijdens een gesprek bekijken we of we een gepast aanbod kunnen doen. Indien dit niet zo is, verwijzen we je door naar een meer aangewezen dienst.