Hoe helpen wij?

 

Hoe helpen wij?
 
Soms gebeuren er dingen waardoor ouders niet goed weten hoe ze de opvoeding moeten aanpakken.  Misschien weet je zelf ook soms niet meer hoe je je moet gedragen in het bijzijn van je ouders.  Op zo'n moment kunnen ouders aan ons vragen of we kunnen helpen. Er zijn verschillende manieren waarop wij ouders kunnen helpen.
 

Begeleiding aan huis

Bij deze hulpvorm blijven de kinderen thuis en komt een gezinsbegeleidster bij het gezin langs om samen met de ouders en de kinderen een oplossing te zoeken voor hun probleem.
 
 
Verblijven in de Kleine Parachute

Wanneer het thuis moeilijk loopt, kunnen baby's en peuters tot 2.5 jaar overdag in de Kleine Parachute terecht. Hier kunnen ze spelen en worden ze verzorgd door de opvoedsters.

Tegelijk bekijkt een gezinsbegeleidster samen met de ouders hoe ze de moeilijkheden kunnen aanpakken. De ouders kunnen ook naar de leefgroep komen om te oefenen hoe ze met hun kindje kunnen omgaan (bijvoorbeeld het kindje een badje of eten geven).

Logeren in Kinderland

Soms zijn de problemen een beetje te groot en dan kan het zijn dat de kinderen in Kinderland komen logeren.  Wij zorgen dat het voor hen een beetje voelt als een thuis en dat ze een beetje rust kunnen vinden.
Er zijn drie leefgroepen:
Op groep 1 en 2 verblijven kinderen tussen 2 jaar en 12 jaar.  Op de baby-peutergroep komen de kleintjes tot maximum 2,5 jaar terecht.