Het leven in de leefgroep

Een dag op de babygroep

 

Als baby sta ik rond zeven uur op en poets ik mijn tandjes (als ik die al heb natuurlijk :-) ).

Dan kleden de opvoedsters me aan en kan ik helemaal netjes aan tafel gaan.  Als ik nog heel klein ben, krijg ik mijn flesje, maar als ik groter word, eet ik mee boterhammetjes.

Na het eten mag ik leuk gaan spelen totdat de kok de patatjes komt brengen.  Als ik mijn buikje goed rond gegeten heb, mag ik nog een dutje gaan doen om me daarna weer uit te leven met het fijne speelgoed en de andere kindjes op de babygroep.

Als ik groot genoeg ben voor een vieruurtje, krijg ik lekker fruit of een yoghurt.  En dan speel ik weer verder tot het tijd is voor het avondeten en het klaarmaken voor het bedje.

 

Een dag op de gezinsgroepen

 

Wanneer ik ouder ben dan 2,5 jaar dan zit ik op de leefgroep 1 of 2.  Mijn broers of zussen zitten als het kan ook bij mij.  Alleen wanneer ik een heel kleine broer of zus heb, is dat niet mogelijk en wordt die opgevangen in de babygroep.

Om kwart na zeven word ik gewekt.  Ik kleed me aan en maak me klaar om boterhammetjes te eten.  Daarna maak ik me verder klaar om op tijd naar school te kunnen vertrekken.  Ik poets mijn tanden en kam mijn haren en dan hup, mijn jas en schoenen aan om nog even te spelen voor de schoolbel gaat.  Ik ga nu naar de school in Kinderland.  Er zijn veel kinderen daar die ik al ken van de leefgroep.  Dat vind ik wel fijn.
Tijdens de middag mag ik op de leefgroep lekker gaan eten.  We krijgen nu onze warme maaltijd.  Op woensdag mag ik daarna heerlijk spelen.  Op de andere dagen moet ik nog even terug naar school.
Als het goed weer is, spelen we na school nog buiten.  Anders vertrekken we naar binnen.  Soms speel ik met de andere kinderen, soms lees ik een boekje en om vier uur krijg ik een vieruurtje.  Lekker!!!  Als ik huiswerk heb, maak ik dit eerst.  Dan ben ik daar alvast mee klaar! :-)
Na het eten, boterhammetjes nu, mag ik me verfrissen in een badje of douche en daarna speel ik fijn verder of kijk ik nog even gezellig tv.  En dan is het tijd om mijn bed in te duiken.  Heerlijk onder de dekens, droom ik weg...