Ambulante training voor ouders individueel in het CKG

Ambulante training voor ouders individueel in het CKG
Robby, het zoontje van Monique is 1 maand en verblijft overdag in de leefgroep. Monique is wat onzeker over hoe ze de verzorging van Robby moet aanpakken. Samen met haar gezinsbegeleidster geeft ze Robby eenbadje enbereidt ze het papje voor hem.
 
Silke is vier jaar. Ze verblijft een tijdje in de leefgroep. Tijdens de weekends merkt mama dat Silke moeilijk naar haar luistert. Moeder vraagt hoe ze dit moet aanpakken. Op de leefgroep krijgt mama de kans om in een veilige omgeving het geven van grenzen in te oefenen.
 
Marie (10 maand oud) wil steeds bij mama zijn. Ze vraagt veel aandacht en huilt wanneer mama haar even in het park zet. Mama heeft het gevoel dat de zorg voor Marie haar helemaal opslorpt. Mama is op en heeft nood aan rust. Tegelijk maakt ze zich zorgen over haar band met Marie: door de moeilijkheden raakt mama steeds meer gefrustreerd wanneer Marie huilt en voelt ze zich steeds vaker boos op haar. Mama wil een goede, positieve band met haar dochter hebben en wil tegelijk dat Marie leert om minder aanhankelijk te zijn.
 
Samen zoeken
Naast praten over de problemen, kan het soms zinvol zijn om met een aantal moeilijkheden aan de slag te gaan (samen een badje geven, samen spelen met je kind op de leefgroep, ...). De training bestaat uit individuele gesprekken en oefenmomenten in de leefgroep. We werken samen aan het versterken van je band met je kind en het versterken van je vaardigheden als ouder.
 
Samen evalueren
Op geregelde tijdstippen staan we met jou stil bij hoe je de training ervaart en of je een positieve evolutie ziet in de opvoeding van je kind. Soms is het nodig het proces bij te sturen.
 
Duur en intensiteit van de begeleiding
De training loopt minimaal 1 week en maximaal 3 maanden. Je komt 1 tot 3 keer per week naar de leefgroep om daar samen met je gezinsbegeleid(st)er en/of de opvoedsters een training te volgen. Een sessie duurt tussen 1uur en 3 uur.
 
Prijs
Deze begeleiding is gratis.
 
Waar
Deze module wordt aangeboden in onze afdelingen:
• CKG Kinderland in Berlaar
• CKG De Kleine Parachute in Vilvoorde
 
Interesse
Je kunt ons elke werkdag tussen 9.00h en 17.00h telefonisch bereiken om je vraag te stellen of je kan tijdens de werkuren langskomen om een afspraak te maken.
Tijdens een gesprek bekijken we of we een gepast aanbod kunnen doen. Indien dit niet zo is, verwijzen we je door naar een meer aangewezen dienst.